Over ons

Concertkoor KOV is een koor dat bestaat uit muziekliefhebbers. Wij staan ervoor het beste uit onszelf en uit ons koor te halen.

We treden vooral op in diverse kerken in de gemeente Groningen, zoals de Nieuwe Kerk en de Immanuelkerk. In deze concerten staat samenwerking met andere koren en orkesten centraal.

De KOV heeft onder andere concerten verzorgd met Pur Sang, het Twents Jeugd Symfonieorkest e.a.

Het koor bestaat op dit moment uit ruim 50 leden, verdeeld over de vier stemgroepen: 15 Sopranen, 11 alten, 30 tenoren en bassen.

De muzikale leiding is in handen van André Cats, onze dirigent. Hij wordt tijdens de repetities ondersteund door repetitor Wim Oostenbrink op de piano.

 

Bestuur

Voorzitter:             Winan Broer        info@concertkoorkov.nl

Secretaris:            Ank Haagsma      secretariaat@concertkoorkov.nl

Penningmeester:  Henk Koot           penningmeester@concertkoorkov.nl

 

Bestuursleden:     Cora Hekket

                             Bernard van Reemst

                             Fenna Schutte

                             

 

 

 

Geschiedenis

 

De Katholieke Oratorium Vereniging werd in 1938 opgericht door Bernard Sleumer. Hij was de eerste dirigent van het koor. Na 35 jaar KOV-dirigent geweest te zijn gaf hij in 1973 de dirigeerstok over aan Chris Fictoor. In 2008 vierde Chris Fictoor zijn 35-jarig jubileum en nam hij afscheid als dirigent van het koor. Deze continuïteit van dirigenten heeft een positieve invloed gehad op de kwaliteit en de ‘hechtheid’ van het koor. Bram van der Beek heeft op 20 november 2008 Chris Fictoor als dirigent opgevolgd. (foto hiernaast: Bram van der Beek en Chris Fictoor)
Vanaf 1 januari 2018 was Leendert Runia dirigent. Hij leidde het koor de afgelopen vijf jaar, onderbroken door corona lockdowns.

Sinds 1 januari 2023 is André Cats onze dirigent. 

 

 

85jaar2
85jaar2
85
85
85
85